Annons

Annons

SÅ KRASSE I ÄGGSKAL!

Så krasse i äggskal - Evelinas Ekologiska

Att så krasse i äggskal är lätt som en plätt! Och det går väldigt snabbt för de små krassefröna att helt plötsligt bli till grön, frodig krasse.

Nästa gång du ska baka eller laga mat med ägg så är mitt tips att knäcka dem försiktigt. Skölj sedan ur äggskalen och sätt dem upp och ner så att de torkar.
Lägg lite hushållspapper i botten av äggskalet och spraya på vatten tills pappret är genomfuktat och strö sedan på krassefrön. Sätt gärna en plastpåse (tips! köp fryspåsar av sockerrör för ett miljösnällare alternativ) med klippta hål i över äggkartongen med äggskalen. Krassefröna får inte torka ut! Ställ äggkartongen på en plats där det inte är för varmt och soligt. Spraya på vatten när det behövs så att krassefröna hålls fuktiga. Efter några dagar så går det fint att klippa krasse på smörgåsen, i salladen eller över maten, så gott!

Annons

Förutom att krasse är himla gott så är även krasseäggen fina att ha framme i köket. Det känns så vårigt med lite extra grönt som lyser upp! Perfekt pyssel inför påsk också


6 kommentarer

Annons


Laddar