Annons

Annons

Saftiga Muffins med Äpple och Kanel

Glutenfria Muffins med Äpple & Kanel
Här är höstens absolut godaste muffins! De här kommer ni att få se flera varianter på i höst kan jag lova. Jag har redan planer på att göra ”mjuk pepparkaka-muffins” efter det här receptet.
Den senaste tiden har jag varit så sugen på att baka med kanel och kryddnejlika. Så igår bakade jag kanelkakor och drack ett favoritte med mycket smak av kryddnejlika. Kanel, kryddnejlika och ingefära ligger högt upp på listan när det kommer till favoritkryddor, speciellt på hösten och vintern.

Annons

Glutenfria Muffins med Äpple & Kanel
Ugn 175 grader

1/2 dl Teffmjöl (eller Bovetemjöl)
1 dl Kokossocker
1 1/2 dl Mandelmjöl
1/2 tsk Bakpulver
1 nypa Havssalt
1 krm Äkta Vaniljpulver
1 tsk Kanel
1 Ägg
50 g Smör

Annons

Äpple
Solroskärnor

Rör samman de torra ingredienserna i en bunke. Smält sedan smöret försiktigt i en kastrull och rör ned det tillsammans med ägget i mjölblandningen, blanda noga.
Pytsa över smeten med hjälp av en sked i 4 något större formar, ca 3/4 fyllda med smet. Hacka sedan äpple och toppa varje muffins med cirka 1/2 msk äppelbitar. Tryck försiktigt ned äppelbitarna något och strössla till sist på lite solroskärnor. Grädda muffinsen i ca 15-20 min. Gräddningstiden kan variera något från ugn till ugn så håll utkik efter 10-12 minuter. Om du gör flera muffins i mindre formar blir gräddningstiden kortare. Låt sedan muffinsen svalna av något innan servering och dekorera med äppelbitar och florsocker eller kanel.

Fler recept på Glutenfria Bakverk finns samlade här.

Har ni något/några höstiga favoritbakverk? Tipsa gärna i en kommentar nedan


24 kommentarer

Annons


Laddar