Annons

Annons


SOLROSFRALLOR (enkelt recept)

Jag är en frukostmänniska och nybakt bröd på morgonen är bland det godaste man kan äta tycker jag! På mitt frukostbord måste det också finnas kaffe, gott pålägg och ett stort glas citronvatten.
Nu på sommaren är det så skönt att svänga ihop lättbakat bröd till frukost eller kvällsfika. Så här nedan kommer ett enkelt recept på glutenfria frallor med solroskärnor!

Annons

Gluten free Sunflower Rolls / Glutenfria Solrosfrallor - Evelinas Ekologiska

Glutenfria Solrosfrallor (8 st små frallor)
4 Ägg
1 deciliter Mandelmjöl (0,4 Cup)
3 msk Majsmjöl
1 msk Kokosmjöl
1/2 deciliter Solroskärnor
1 msk Fiberhusk
1 tsk Bakpulver
1 nypa Havssalt
3 msk Olivolja

Gör så här:
Vispa äggen i några minuter med elvisp tills de är riktigt fluffiga. Blanda de torra ingredienserna för sig. Rör sedan ner de torra ingredienserna i de vispade äggen tillsammans med olivolja. Blanda noga men försiktigt så att fluffigheten i smeten bevaras.
Låt smeten stå och svälla i några minuter. Klicka därefter ut 8 stycken frallor på en plåt med bakplåtspapper. Strö på lite solroskärnor och chiafrön (eller andra valfria frön) och grädda dem i mitten av ugnen på 200 grader (392° F) i cirka 8-10 minuter. Vänta tills de svalnat något innan du delar dem.

Servera exempelvis ost, färskost, sylt eller marmelad till. Och färsk basilika, så gott! Jag mixade ihop en sylt på hallon, jordgubbar och lite honung.

Fler recept:
Glutenfritt Hamburgerbröd
Kalljästa, Glutenfria Morotsfrallor
Glutenfria Bagels

LÄS OCKSÅ


8 kommentarer

Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINALaddar