Annons

Annons

Tomatsoppa med kikärtspasta!

Det är något med hösten som gör att jag gärna vill äta soppor och goda mackor till lunch eller middag. Det är ju verkligen supergott och enkelt att svänga ihop då det inte behövs så många ingredienser. Här på bloggen har jag tidigare lagt upp recept på krämig potatissoppa och enkel linssoppa. Och fler sopprecept blir det här framöver! Har ni någon favoritsoppa?
Här nedan kommer ett recept på tomatsoppa som blir extra mättande med kikärtspasta i ♥

Annons

Tomatsoppa med kikärtspasta - Evelinas Ekologiska

Matig Tomatsoppa
1 Gul lök
1/2 msk Tomatpuré
1 Morot
ca 800 g Krossade tomater
1 Buljongtärning
3 deciliter Vatten
1/2-1 tsk Örtsalt
Svartpeppar efter smak
ca 1 tsk Råsocker eller honung

Annons

Crème fraiche (eller havrefraiche)
Oregano eller basilika
Kokt kikärtspasta

Gör så här:
Hacka den gula löken fint och fräs den mjuk på låg värme i olivolja. Blanda sedan i tomatpurén och låt fräsa tillsammans med löken en kort stund. Hacka moroten fint och tillsätt tillsammans med krossade tomater, vatten och buljongtärning. Låt sjuda i minst 20 minuter och mixa sedan soppan slät med stavmixer. Smaka av med salt, peppar, lite råsocker eller honung. Koka sedan kikärtspastan. Sleva upp soppan i skålar och blanda i kikärtspastan. Toppa med en klick crème fraiche (eller ett vegetabiliskt alternativ) samt färsk oregano eller basilika. Servera bröd och någon god ost till också.
Om du inte hittar kikärtspasta i mataffären så går det fint med någon annan bönpasta eller vanlig pasta/glutenfri pasta.

Tips! Har du redan färdigkokt pasta sparad i kylskåpet? Rör ned den i kastrullen med soppa och låt koka med en stund. Ett perfekt sätt att ta hand om rester istället för att slänga dem.

Höstskog - Evelinas Ekologiska


Kommentera

Annons


Laddar