Annons

Annons


Immunstärkande Shot – Ingefära, Honung & Citron!

Immunstärkande Ingefära-shots - Evelinas Ekologiska

MORGONSHOTS MED CITRON, INGEFÄRA & HONUNG

De senaste dagarna har jag känt av lite vårtrötthet i kombination med att jag haft en förkylning på gång. Så idag kändes det väldigt passande att svänga ihop ingefärashots!
Shotsen får en så härligt rivig och stark smak av ingefäran och blir syrligt fräscha tack vare citronsaften. Jag slurpade i mig 2 ingefärsshots till frukosten och det känns som en himla bra start på den här soliga och fina söndagen!

Annons

Immunstärkande shot med Ingefära & Citron (ca 3-4 st)
1 msk finriven Ingefära
1 pressad Citron
5 msk Vatten
3/4 msk Honung

Gör så här:
Värm upp vatten i en kastrull tills det är fingerljummet. Blanda 5 msk av det ljumma vattnet med honungen. Häll sedan i riven ingefära och pressad citron. Mixa samman med en stavmixer och sila sedan blandningen genom en liten sil/tesil. Se till att pressa ur all saft genom att trycka med en sked i silen. Smaka av och blanda i lite mer vatten om du vill ha en mildare smak. Häll sedan upp i små glas.
Tips! Häll upp en ingefärashot i ett dricksglas och fyll på med lite vatten, isbitar och hackad mynta. Så gott och läskande!

Ingefära: Immunstärkande, matsmältningsbefrämjande, antiinflammatorisk, motverkar högt kolesterol, bra vid huvudvärk och illamående samt renar kroppen från toxiner. Läs mer om ingefärans hälsoegenskaper här.

Citron
: Renande, bakteriedödande, innehåller C-vitamin och hjälper kroppen att ta upp järn från maten, immunstärkande, bra för matsmältningen och reglerar pH-balansen.

Honung: Innehåller mjölksyrabakterier, vitaminer, mineraler och antioxidanter. Anses ha antiinflammatoriska effekter och motverkar virus och bakterier. Läs mer om honungens hälsoegenskaper här.

Läs mer:
Smoothies & Drycker
Grodda Chiafrön
Immunboostande morgonshot

LÄS OCKSÅ


8 kommentarer

Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINALaddar