Annons
Annons


Immunstärkande Shot – Ingefära, Honung & Citron!

Immunstärkande Ingefära-shots - Evelinas Ekologiska

MORGONSHOTS MED CITRON, INGEFÄRA & HONUNG

De senaste dagarna har jag känt av lite vårtrötthet i kombination med att jag haft en förkylning på gång. Så idag kändes det väldigt passande att svänga ihop ingefärashots!
Shotsen får en så härligt rivig och stark smak av ingefäran och blir syrligt fräscha tack vare citronsaften. Jag slurpade i mig 2 ingefärsshots till frukosten och det känns som en himla bra start på den här soliga och fina söndagen!

Immunstärkande shot med Ingefära & Citron (ca 3-4 st)
1 msk finriven Ingefära
1 pressad Citron
5 msk Vatten
3/4 msk Honung

Gör så här:
Värm upp vatten i en kastrull tills det är fingerljummet. Blanda 5 msk av det ljumma vattnet med honungen. Häll sedan i riven ingefära och pressad citron. Mixa samman med en stavmixer och sila sedan blandningen genom en liten sil/tesil. Se till att pressa ur all saft genom att trycka med en sked i silen. Smaka av och blanda i lite mer vatten om du vill ha en mildare smak. Häll sedan upp i små glas.
Tips! Häll upp en ingefärashot i ett dricksglas och fyll på med lite vatten, isbitar och hackad mynta. Så gott och läskande!

Ingefära: Immunstärkande, matsmältningsbefrämjande, antiinflammatorisk, motverkar högt kolesterol, bra vid huvudvärk och illamående samt renar kroppen från toxiner. Läs mer om ingefärans hälsoegenskaper här.

Citron
: Renande, bakteriedödande, innehåller C-vitamin och hjälper kroppen att ta upp järn från maten, immunstärkande, bra för matsmältningen och reglerar pH-balansen.

Honung: Innehåller mjölksyrabakterier, vitaminer, mineraler och antioxidanter. Anses ha antiinflammatoriska effekter och motverkar virus och bakterier. Läs mer om honungens hälsoegenskaper här.

Läs mer:
Smoothies & Drycker
Grodda Chiafrön
Immunboostande morgonshot

LÄS OCKSÅ

Annons


 • Vad friskt och gott det låter! Hoppas förkylningen inte får fäste!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
  • Ja, supergott..Beroendeframkallande 😀 Tur det är nyttigt!
   Tack, den fick inte fäste! Så skönt 🙂
   /Evelina

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0 (from 0 votes)
 • Jag brukar göra något liknande, som jag har en flaska av i kylen. Med hjälp av en shot på morgonen när jag känner mig lite hängig har jag lyckats mota Olle i grind flera gånger och hindrat förkylningen från att bryta ut. Så gott och uppfriskande! Jag gör min med maaaassor av ingefära, så det känns nästan som om man tar sig en sup 😛

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
  • Hej!
   Vad smart att göra en större sats och ha i kylskåpet
   Haha, så gillar jag min ingefärashot också! Det ska liksom värma gott i magen 🙂
   /Evelina

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0 (from 0 votes)
 • Så bra grej! Jag har gjort en liknande som jag har druckit i en månad nu, men utan honung. Så bra boost till frukosten.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 • Så himla enkelt och bra sätt att göra en ingefärsshot på!! Förr drack jag alltid en shot på morgonen, men då juicade jag ingefäran och citronen i råsaftcentrifugen vilket var sånt himla meck på morgonen. Kändes onödigt att diska hela maskinen varje dag för att göra den lilla shoten. Testade ditt recept imorse och det gick ju hur fint som helst! Gott med honungen i också <3 Jag skippade steget med stavmixern och lät juicen stå och dra en stund istället innan jag silade. Funkade finfint 🙂 Ha en fin dag! Kram

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
  • Jamen visst är det! Jag har en råsaftcentrifug jag med och tänkte först pressa ingefäran genom den..Men som du skriver så är det himla meckigt med all disk!
   Bra att det funkade utan stavmixern 😀 Ytterligare ett moment mindre!
   Kram på dig! /Evelina

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0 (from 0 votes)
Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINA