Annons

Annons

Mandeltryfflar – Enkelt recept

Det är verkligen riktigt höstväder här, grått och dimmigt. På morgonen är det fortfarande mörkt utanför fönstret när vi äter frukost och på eftermiddagen börjar det att skymma allt tidigare. Träden riktigt lyser med sina gula, orangea och röda löv mot allt det gråa. Jag är så glad att många av de färgstarka löven fortfarande sitter kvar på grenarna.

Annons

Nu på hösten och i vinter så blir det flera mysiga fikastunder här hemma. Och då är det fint att ha färdiga godsaker i kylskåpet att se fram emot när det vankas fika på eftermiddagen eller kvällen.
De här mandeltryfflarna är enkla att göra. Inget behöver hackas eller mixas och det blir snabbt färdiga att ätas. De blir rätt mäktiga så man bli nöjd snabbt, vilket gör att de räcker längre (sötsaker går åt ganska snabbt här hemma annars). Mandeltryfflarna passar bra till en kopp te (gärna chai-te) eller kaffe!

Annons

Mandeltryfflar - Evelinas Ekologiska

Mandeltryfflar doppade i choklad (ca 15 stycken)
1 deciliter Mandelsmör
2 deciliter Mandelmjöl
1/2 – 3/4 deciliter Lönnsirap (eller agavesirap/flytande honung)
1/4 tsk Äkta vaniljpulver
1 nypa Flingsalt

Smält mörk choklad

Gör så här:
Rör samman mandelsmör, mandelmjöl, lönnsirap, vanilj och flingsalt i en bunke. Smaka av och blanda eventuellt i mer sötning efter smak. Tänk på att om du använder agavesirap så kan du behöva ta något mindre, då den har en väldigt söt smak. Om smeten känns för lös så är det bara att blanda i lite mer mandelmjöl.
Forma sedan bollar av smeten och sätt in dem i kylskåpet medan du smälter chokladen i vattenbad. Doppa dem sedan i den smälta chokladen med hjälp av en sked och sätt ut tryfflarna på bakplåtspapper. Toppa eventuellt med lite flingsalt, bärpulver eller kokos! Låt dem sedan stelna i kylskåpet.

Läs mer:
Chokladtryfflar med nyponpulver
Vit chokladdröm med matcha-te
Majskakor med choklad

Evelinas Ekologiska finns även här
Instagram (@evelinasekologiska), Bloglovin, Facebook & Pinterest


1 kommentar

Annons


Laddar