Annons

Annons


Saffranscheesecake (Raw/vegan)

Jag har så många härliga julrecept som jag längtar efter att få dela med mig av! I år kommer jag att satsa lite extra på enklare recept som inte kräver så lång tid i köket. Men det kommer även några raw och nobake-recept som detta. Jag vet att ni är många som uppskattar dem och det tycker jag är så kul!
Det här blir en makalöst god cheesecake.. Botten har ett härligt crunch och smakar mandel och fyllningen är riktigt krämig med mycket smak av saffran.
Det fina med en cheesecake som ska in i frysen är ju att den kan förberedas långt innan!

Annons

Raw saffranscheesecake - Evelinas Ekologiska

Saffranscheesecake (Raw/vegan)

Botten:
4 deciliter Mandlar
12 stycken färska Dadlar
2 msk Kokosolja
2 nypor Flingsalt
1/4 tsk Äkta Vaniljpulver

Gör så här:
Kärna ur dadlarna. Mixa sedan samman ingredienserna i en matberedare eller blender. Ta fram en form med löstagbara kanter och klipp ut en cirkel av bakplåtspapper som du lägger i botten av formen. Tryck sedan ut botten.

Fyllning:
0,5 g Saffran
2 1/2 deciliter Kokosmjölk
2 msk smält Kokosolja
2 msk Cashewnötssmör
2  – 3 msk Agavesirap
1/2 msk pressad Apelsinsaft
Skalet från 1/2 Apelsin (bara det orangea)
Ev. lite pressad Citron (kan uteslutas)

Gör så här:
Mixa samman ingredienserna till fyllningen med en stavmixer eller i en blender. Mixa tills allt blandats ordentligt. Smaka av och blanda i mer agavesirap, apelsinskal eller pressad citron efter smak.
Häll sedan fyllningen över botten och sätt in formen i frysen. Låt cheesecaken stelna till sig i cirka 1 – 1,5 timme eller tills den känns färdig. Känn efter försiktigt så att den stelnat även i mitten. Om den är helt genomfrusen och svår att skära i så kan den stå framme och tina till sig i några minuter innan servering.
Toppa cheesecaken med granatäppelkärnor och lite mandelspån. Servera gärna tillsammans med tunt skivade apelsinbitar och extra granatäppelkärnor, det passar så bra till!

Tips!
Jag har använt krämig kokosmjölk på tetra i det här receptet då det ger en finare konsistens till fyllningen. Så jag rekommenderar att ni använder den sortens kokosmjölk.

Saffranscheesecake - Evelinas Ekologiska

Fler recept:
Cashewbollar med kardemumma och apelsin

Mandeltryfflar med mörk choklad

Raw jordgubbscheesecake

Raw blåbärscheesecake

LÄS OCKSÅ


4 kommentarer

Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINA



Laddar