Annons

Annons


Recept: GLUTENFRI PAJ med Halloumi, Körsbärstomater & Spenat!

Här kommer ett recept på en glutenfri och vegetarisk paj med halloumi! Min absoluta favoritpaj! Perfekt till lunch eller middag i helgen Servera gärna en fräsch sallad till samt oliver och avokado. Mums! Se receptet på pajen här nedan.

Annons
Vegetarisk, glutenfri paj - Evelinas Ekologiska

VEGETARISK & GLUTENFRI MATPAJ

Pajskalet
2 dl Havregryn (0,8 Cup)
2 1/2 deciliter Majsmjöl (1 Cup)
1/2 deciliter Fullkorns-rismjöl (0,2 Cup)
150 g smält Smör
1 deciliter Turkisk yoghurt (0,4 Cup)
Lite Örtsalt

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader (392° F). Smält smöret och mixa samman alla ingredienser till pajskalet hastigt, gärna i en hushållsassistent. Tryck ut pajdegen i en form med löstagbara kanter (lägg gärna cirkel av bakplåtspapper i botten). Förgrädda pajskalet längst ned i ugnen i cirka 15 minuter.

Fyllningen:
3 st Ägg
3 deciliter valfri Mjölk (1,2 Cup)
1/2 Purjolök
200 g Halloumiost
ca 8-10 st Körsbärstomater
2 nävar hackad Babyspenat
Svartpeppar
Färsk Timjan

Gör så här: Vispa samman ägg och mjölk. Skiva purjolöken, riv halloumiosten (på grövsta sidan av rivjärnet), hacka babyspenaten och blanda sedan ned i äggstanningen tillsammans med lite färsk timjan och svartpeppar. Toppa pajen med skivade körsbärstomater.
Häll fyllningen i pajskalet och grädda sedan pajen i mitten av ugnen på 200 grader (392° F) i cirka 40 minuter. Låt gärna pajen stå i någon minut innan du lossar försiktigt på formen. Strö på färsk timjan innan servering.

Fler recept:
Morotschips
Glutenfri Pizza på 30 minuter
Krispiga Nässelchips
Portabelloburgare + Recept på Glutenfritt Hamburgerbröd

Evelinas Ekologiska finns även härInstagram (@evelinasekologiska), Bloglovin, Facebook & Pinterest

Glutenfri Matpaj - Evelinas Ekologiska

LÄS OCKSÅ


8 kommentarer

Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINA



Laddar