Annons

Annons


RECEPT: Kikärtspannkakor med Avokado, Sallad & Fetaost!

Jisses så gott det är med krispiga, mättande kikärtspannkakor toppade med fräscha grönsaker, sallad, avokado och fetaost! Riktigt god sommarmat som är enkel att variera med olika röror, ostar och grönsaker. Se receptet på pannkakorna och toppingtips här nedan!

Annons
Glutenfria Kikärtspannkakor toppade med Avokado, Sallad & Fetaost - Evelinas Ekologiska

KIKÄRTSPANNKAKOR

2 1/2 deciliter Kikärtsmjöl (1 Cup)
1 tsk Fiberhusk
1 tsk Bakpulver
3 Ägg
5 deciliter valfri Mjölk
Lite Havssalt

Gör så här:
Blanda ihop kikärtsmjöl, fiberhusk, salt och bakpulver och vispa i hälften av mjölken. Vispa ned äggen och därefter resten av mjölken. Smeten ska bli slät och klumpfri.
Låt sedan smeten stå och svälla i ca 15-20 min och stek sedan i olja eller smör (tänk på att röra i smeten då och då under tiden).
Toppa sedan pannkakorna med någon god röra (exempelvis paprikaröra/ajvar), soltorkade tomater, mosad avokado, fetaost, sallad, chili, rödlök, tomater och färska örter.

Fler recept:
Glutenfri & Vegetarisk Matpaj
Glutenfri Pizza på 30 minuter
Portabelloburgare + Recept på Glutenfritt Hamburgerbröd

LÄS OCKSÅ


4 kommentarer

Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINA



Laddar