Annons

Annons


RECEPT: Muffins med Rabarber & Jordgubbar (Glutenfria)

Här kommer ett recept på saftiga, glutenfria muffins med smak av rabarber, jordgubbar, vanilj och kardemumma! Jordgubbar och rabarber passar ju så himla fint ihop och en muffinssmet går att rör ihop på några minuter. Så enkelt och så ljuvligt gott! Se receptet här nedan

Annons
Rabarber- & Jordgubbsmuffins (Glutenfria) - Evelinas Ekologiska

RABARBER- & JORDGUBBSMUFFINS

Glutenfria Muffins med Rabarber & Jordgubbar
3 deciliter Mandelmjöl (1,2 Cup)
3 msk Majsmjöl
3 msk Råris-mjöl
1 tsk Bakpulver
1-2 nypor Havssalt
1/4 tsk Äkta Vaniljpulver
1/4 tsk mortlade Kardemummakärnor
2 Ägg
1 deciliter Rårörsocker (0,4 Cup)
100 g Smör
2 msk Mjölk

ca 50 g Rabarber
ca 50 g Jordgubbar
Hackad Mandel eller Kokos

Gör så här:
Hacka rabarbern och jordgubbarna i små bitar.
Blanda samman mjölsorterna, bakpulver, havssalt och vaniljpulver i en bunke. Smält sedan smöret. Vispa under tiden samman ägg och rårörsocker och häll i bunken med de torra ingredienserna. Häll i det smälta smöret och mjölken. Blanda noga och häll sedan över smeten med hjälp av en sked i formar.
Jag tog 7 stycken större formar och varvade med muffinssmet, rabarber och jordgubbar för att få fyllning i hela muffinsen. Toppa till sist med hackad mandel eller kokos.
Grädda i mitten av ugnen på 175 grader (347° F) i ca 10-15 minuter. Låt dem sedan svalna på galler en stund innan formarna avlägsnas.

Tips! Toppa muffinsen med skivade jordgubbar och servera gärna en klick grädde eller glass till, supergott!
Tänk på! Om du tar fler och mindre formar så kan gräddningstiden bli kortare.

Evelinas Ekologiska finns även härInstagram (@evelinasekologiska), Bloglovin, Facebook & Pinterest (klicka på länkarna för att komma dit )

Rabarber & Jordgubbsmuffins - Evelinas Ekologiska

Receptet är mitt bidrag till Månadens Gröna. Läs mer om Månadens Gröna hos Annie här!

LÄS OCKSÅ


4 kommentarer

Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINA



Laddar